Bänkpapper Massagebänk Rulle

Bänkpapper 2023: Betalar du 50% för mycket?

Bänkpapper finns i en mängd olika kvaliteter och priser. Vi vill i denna artikel söka svar på vilket bänkpapper som är billigast, men med ett kvalitetetskrav: det måste vara nonwoven. Det får inte vara som ett skrivarpapper i känslan, utan det ska vara någon form av tygliknande känsla så det finns en grundläggande användarglädje.

Vi redovisar inklusive moms, även om många leverantörer marknadsför sina priser exklusive moms för att få det att se billigare ut. Vi väljer att synliggöra kassaflödeseffekten, vilket är inklusive moms.

Från resultatet längre ner i artikeln

Att jämföra bänkpapper på rätt sätt


Uttrycket “som man ropar får man svar” finns av en anledning. För att undvika att våra specifika ingångsvärden ställer till en jämförelse ska vi ha en flexibilitet i vad vi levererar som resultat. Viktiga skillnader kan vara antalet gram per kvadratmeter och antalet bänkpapper i en kartong. En del leverantörer ger mängdrabatt vid riktigt stora ordrar också.

Gram per kvadratmeter
Vi gör avgränsningen till att det måste vara minst 20 gram per kvadratmeter, vilket är nödvändigt för att säkerställa att funktionaliteten inte är alldeles för begränsad av spariver. Nonwoven har vi redan gått igenom inledningsvis, men det är en produktionsmetod som skapar ett bänkpapper som jämfört med ett skrivarpapper är mer slitstarkt, mjukare och mer tygliknande.

Färdiga ark – perforering – utan perforering
Vi kommer att tydliggöra om bänkpappret är perforerat eller inte, eller om det är i ark, vilket kan vara viktigt för handhavandet, men vi kommer inte att gallra bort de som man måste riva/klippa i rätt storlek manuellt. En del har massagebänkar som har både hållare och avrivningsanordning, varför ej perforerat bänkpapper är fullt godtagbart för de.

Bänkpapper Perforerat
Bänkpapper Perforerat

Ordervolym
Genomför man 1000 behandlingar på ett år och omsätter ett bänkpapper på vart ett av dessa, så jobbar man på bra, men klarar av den behandlingsvolymen på egen hand också. Vi sätter det som en övre gräns för hur stor ordervolym man måste placera för att få bästa möjliga pris. Någon leverantör kan kräva flera tusen ark i beställning för att uppnå en viss rabattnivå, men det är ordervolymer som de allra flesta inte är särskilt intresserade av eftersom man i sådana fall får ligga ute med en lagerkostnad under flera års tid.

Vi drar därför gränsen vid 1000 ark på ett beställningstillfälle för att få fram snittpriset på ett enskilt bänkpapper i beställningen. Beställer man 25 st för 299 kr blir det 11,96 kr per bänkpapper och köper man 900 st för 3600 kr blir det 4 kr per st. 1000 ark bänkpapper gör de flesta av med på ungefär ett år så det bedömer vi som en lagom övre gräns för en beställning i jakt på lägsta möjliga pris per bänkpapper.

Bänkpapper i Storpack
Bänkpapper i Storpack

Frakt
Frakten är alltid dyr när det kommer till bänkpapper. Det beror på att bänkpapper är en skrymmande produkt, vilket är utgångspunkten för beräkningen av fraktkostnaden hos fraktbolagen. Dessutom blir bänkpapper samtidigt tungt. En låda med 300 bänkpapper väger ofta mellan 7 kg till 12 kg! Om frakten ingår eller inte är därmed en viktig fråga, och vi jämför med utgångspunkten att frakten ska ingå till antingen service point eller hela vägen fram till företagsadressen.

Storlek
Regeln är att ju större bänkpappret är desto mer material går åt och dessutom blir frakten dyrare för ett större gods. Normalt är att längden är 195 – 200 centimeter, vilket är en försumbar skillnad både i pris och användarupplevelse. Om det är bänkpapper på en rulle utan perforering delar vi längden med 2 meter. En del har rullar på bara 40-50 meter för att det ska se billigt ut, men de är fruktansvärt dyra per st! 40 meter bänkpapper är bara 20 ark.

Det som brukar skilja sig åt, och spela stor roll, är bredden. Vanligast är 60 centimeters bredd så för att göra denna jämförelse så relevant som möjligt väljer vi att ha det som utgångspunkt. De större bredderna 70 och 80 centimeter får vi lov att återkomma till en annan gång och de smalare bänkpapperna om 50 centimeter likaså.

Materialval
Vilket material som används av fabriken sätter ramarna för vilka priser som kommer att bli nödvändiga för slutanvändaren. Vi gallrar inte bland materialen i denna jämförelse utan låter de konkurrera fritt. Som regel är Polypropen billigast, SMS mitt emellan och Viskos dyrast, där det sista är den enda organiska produkten. Det förekommer blandningar av dessa, men vi tar inga sådana hänsyn i jämförelsen. Vill man ha en strikt miljövänlig produkt av organiskt material kan man kika på vår dedikerade jämförelse för det perspektivet av bänkpapper.

Färg
Den vanligaste färgen är vit följt av blå och grön. Vi tar ingen hänsyn till färg i denna jämförelse. Oftast kan en leverantör erbjuda dessa tre färger, men i vissa fall har man bara en färg.

Bänkpapper i tre färger
Bänkpapper i tre färger

Special
Eftersom vi söker det billigaste alternativet i denna jämförelse tar vi inga hänsyn till unika specialiteter i ett material såsom att det är extra skönt eller att det har färdigt krysshål för ansiktet.

Bänkpapper Massage Krysshål
Bänkpapper Massage Krysshål

Resultat

Nedan är en tabell där vi sammanställt det billigaste alternativet hos respektive leverantör. Vi anger också hur många bänkpapper man behöver köpa för att få just det pris som är önskvärt när man söker det billigaste. Vi redovisar inklusive moms, även om många leverantörer marknadsför sina priser exklusive moms för att få det att se billigare ut. Vi väljer att synliggöra kassaflödeseffekten, vilket är inklusive moms.

FöretagPris/st inkl. MomsOrdervolym% Högre pris än nr 1
Pakvis2,9400+ 0 %
Swehealth3,43900+ 18,45 %
Deckams3,5900+ 20,79 %
tcmproductsnorden3,66900+ 26,45 %
Massagebanken4,01900+ 38,28 %
Arcusbänkpapper4,04900+ 39,49 %
astomedshop4,061000+ 40,03 %
Stadshop4,2900+ 44,84 %
Ipapper4,2900+ 44,95 %
Swemed4,51000+ 55,31 %
terapeutshopen5600+ 72,42 %
wiseorganic5,431000+ 87,54 %
Kontorsgiganten8,2200+ 183 %
Genomsnitt4,39 kr808 st+ 51,66 %
Britspapper ark i nonwoven

Presentation av vinnaren

Pakvis Bänkpapper är billigast i detta test. De har ett bänkpapper i både polypropen (PP) och Viskos, och det av dessa som är billigast är det i PP.

Bänkpappret är i mjukt nonwoven och säljs i paket om 100 eller 400 stycken. Tjockleken är 25 gram per kvadratmeter, vilket ligger i linje med de flesta bidragen i denna jämförelse. De har bara vit färg, men två storlekar: 60 respektive 80 centimeter breda. Det finns att välja mellan krysshål för ansiktet eller utan. Samtliga är oavsett perforerade för att det ska vara enkelt att få ett likadant ark varje gång man genomför en behandling.

Företagets allmänna villkor är att frakten ingår i priset, leveranstiden utlovas som 1-3 arbetsdagar och de har 4,7 stjärnor av 5 på Trustpilot med 420 omdömen.

Pakvis Bänkpapper Trustpilot
Pakvis Bänkpapper Trustpilot

Slutsatser

Det lönar sig att jämföra leverantörer av bänkpapper. Testtvåan var nära 20 procent dyrare än testettan och genomsnittspriset var 50 procent högre än testettan. Pakvis stod sig starkast denna gång.

Tycker du att denna artikel var värdefull för dig? Dela den gärna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *